Friday, May 14, 2010

Untuk AYU,

AYU, aku tak kesah orang nak baca entri ni. Biarlah orang tahu apa aku nak kau tahu. Seriously, aku tak tahu kenapa semalam aku nangis. Yes, aku tak malu nak mengaku. Air mata jatuh tanpa dipaksa. Aku rindu kau, Ayu. Aku tak tipu. Even, aku tengah sembahyang, aku tak boleh nak stop. Mungkin aku takut kehilangan kau.

Kaulah kawan yang aku rapat masa awal-awal kita masuk SESERI dulu. Kau bedmate aku, dahla classmate, deskmate lagi. Aku ingat waktu kita ‘suffer’ dulu. Kau banyak tolong aku. Susah senang aku, kau ada. Kau bagi semangat, kau peluk aku. How I wish to hug u now...

Aku tahu bila dah masuk Form 5, kita dah tak serapat macam belangkas seperti dulu. Yela, kau dah berjaya kotakan janji kau nak masuk Adioda, aku tercampak dekat Bakerara. Frust jugak aku tapi bukan rezeki aku. Aku terima. Dan aku pun dah tak stay kat dorm. Sedikit sebanyak menjarakkan hubungan kita. Kat DM, aku kat atas, kau kat bawah. Dalam surau, kau kat tepi, Aku pula either kat belakang or depan. I’m not blaming you. Langsung tak.

Aku tak kesah kau fikir apa. Aku terhegeh-hegeh pergi dekat kau ke apa ke. I’m truly sorry if I did annoy you. And bila aku kata aku rindu kau. I mean it. Aku belajar rasa rindu ni pun dari kau. Dulu, kau selalu kata kau rindu Sri Aman. Aku dah faham sekarang apa maksud rindu. Now, I miss you.

Lepas ni, kita dah bawa haluan masing-masing. Kau mainlah dengan gigi tu. Aku masih dengan nombor-nombor. Aku harap kau capai apa yang kau nak sebab AYU HEBAT. Ayu tak pernah mengalah dan tak akan. Bila kau perlu aku, aku nak kau tahu, I’m here for you. Aku sentiasa harap kau cerita susah senang kau dekat aku. But then, if U don’t, I don’t mind. For the reason, it’s your right. Suka hati kaulah, kau nak cerita dekat sape pun.

Ayu, aku still ada frame yang kau bagi aku. Ada lagi dalam bilik aku. Aku janji dengan kau, aku bawa frame tu ke mana pun aku pergi nanti. Ingat lampu tidur kita. DYNASTY. Dan ingat buku pink kau tu. Dalam buku tu ada gambar kita semua. Gambar kenangan Pax Gastisiana. Fly Crew. Aku harap kau simpan lagi.

Done. Ayu, aku dah lega sekarang. Banyak lagi yang aku nak tulis tapi cukuplah. I hope and believe that I won’t lose you. Promise me, Ayu? Please, I’m begging you. Kalau kau senang, roger lah aku. Aku sentiasa ada untuk kau walaupun kau dah ada dia. And one more, aku tak pernah terasa apa-apa pun. Cuma, aku harap kau tak lupa aku. Itu SAHAJA.
Ayuuuuuuuuuuu, aku SAYANG kau!!!

Sorry for being emo today.
Sorry for my all wrongdoings.
Thanks for every single thing U’ve done.
Thanks for being AYU, my friend.
I U

6 comments:

Idayu Yusof said...

OMG!
asna. kau kenapa na? jangan macam ni na.
na aku teringat ade one time ni,nak start semayang,tibe tibe kau bisik kat aku,kau rindu aku. terkejut aku na mase tu. aku tak lupe sampai sekarang. serious.

na,aku sebenarnya ade sikit terasa dengan kau. tu yang buat aku berubah sangat sangat mase form 5. aku tak blame kau. kau pon kene jadi perfect sebab kau kene jadi contoh kat semua orang.
aku jahat na. aku taknak orang kata kau kawan dengan budak nakal sekolah mcm aku. kau su prefect na. sebab tu aku kadang2 jauhkan diri dengan kau

na im so sorry na. aku serious sayang kau gila na.

aku rindu nak gossip dengan kau mlm2. ingat tak kalau aku takleh tidur aku kejut kau mlm2? na,i miss tht moment so much.

oh btw,kalau kau nak tau,aku kalau ade prob lagi lagi pasal ayoi aku mesti cari kau. ingat tak malam tu aku ade ym dgn kau? aku cerita pasal scndel dekat plkn and pasal ayoi. kau buat decision untuk aku. pilihan kau tepat sangat.

sorry kalau aku banyak buat salah. aku tak pernah ade kawan seperfect kau. and aku tak boleh jadi seperfect kau. thanks asna.

walau ape pun jadi,aku sayang sangat kau. waalaupun aku tak cakap,tapi aku syg sgt and i really appreciate our friendship. nnt dah fly jgn lupe aku ok?

khadijah said...

weh korg ni sweet lah.
hahahaha

:asna: said...

ayu, aku igt sume tuh. and i promise u, aku xkan lupe moments tuh semua. aku paham. tapi aku tak kesah pon kalau org nak ckp mcm tuh.

ayu, kau tak buat salah pon. aku pon xperfect. sume org pon ade weakness msg2. siyes, aku takkan lupe kau, smpi bile bile.

zara said...

awwwww.so sweet korg (:
haaa,khaty jeles ! haha

ribena_fira said...

aku pulak yang sedih baca conv korang ni. HAHAHAHA

:asna: said...

fiera, jgn sdih ;)